Tel.: 0032 / 32890424

Wie ben ik?

raymondpf
Raymond Gorremans

Waarschijnlijk zijn mijn roots voor mijn wijnpassie en gastronomie terug te vinden in de vishandel en traiteurszaak van mijn ouders. Met nieuwjaar bracht mijn vader geregeld kistjes goede wijn mee naar huis waarvan ik zelfs de namen nog herinner, chateau Figeac, La Rose Pauillac, Chateau du Tertre.  Ik was toen 16 jaar! Aangezien ik aanleg had voor wiskunde en wetenschappen besloot ik voor burgerlijk ingenieur te studeren aan de KULeuven. Op één of andere manier waren het de mysterieuze lichtjes van de chemische installaties langst de Scheldelaan in Antwerpen die  mij dreven in de richting van de chemie. En zo heb ik gans mijn loopbaan binnen deze sector uitgebouwd.

LinkedIn-profiel van Raymond Gorremans weergevenLinkedIN-profiel van Raymond Gorremans weergeven

Facebook-profiel van Raymond Gorremans weergeven Facebook-profiel van Raymond Gorremans weergeven

Mijn passie

De passie voor wijn heeft me echter nooit losgelaten. Geregeld restaurantbezoek beroepshalve en vakantiereizen naar mijn favoriete bestemming Frankrijk, brachten me geregeld in contact met wijn. Ik zocht het ook telkens op. En ik wou er steeds meer van weten. En daarom besloot ik een tiental jaren geleden om mij aan te sluiten in wijnclubs en gerichte opleidingen te volgen. Dit gaf mij nog steeds geen genoegen en daarom volgde ik uiteindelijk de Sommelier de Conseil opleiding by Syntra in Gent met een aanvullende stage en examen in de Franse l’Université du Vin in Suze La Rousse in de zuidelijke Rhonestreek. Een ongelooflijke leerrijke en boeiende ervaring.

En ik werd er alleen nog meer door geprikkeld, in die zin dat ik besloot er actief iets mee te doen! Beyond Passion! Vandaar de oprichting van Alter@Vice. Uiteindelijk werd mijn droom realiteit. Een eigen bedrijf oprichten waarbij ik zowel mijn management- als wijnactiviteiten verder kan ontwikkelen.

Ik voel me nog veel te jong om stil te zitten en met veel enthousiasme gooi ik mij op deze nieuwe uitdaging.

Ik hoop u op één van mijn evenementen als wijnvriend of -vriendin te mogen ontmoeten om mijn passie met u te kunnen delen!

 

 

wine_965871

project_management
Interim Manager

Ik kies er heel bewust voor om mijn voltijdse loopbaan in te ruilen voor een deeltijdse activiteit als interim manager of consultant in combinatie met de aspiraties die ik koester voor mijn wijnhobby!

Eerst als bedrijfsingenieur en afdelingshoofd bij Degussa Evonik en later als bedrijfsleider en Vice President bij het Japanse Nippon Shokubai. Tussentijds heb ik ook enkele bedrijven mogen saneren en moderniseren in de onderhouds- en constructieactiviteiten. In die periode studeerde ik bij de Handelshoge School in Antwerpen en in de Northwestern University in Chicago voor MBA. (Master in Business Administration). Tot op vandaag is management mijn passie en beroep. En ik stel na stopzetting van mijn opdracht bij Nippon Shokubai ook verder deze ervaringen en expertise ter beschikking van vooral jonge groeiende bedrijven, als interim manager of consultant.

Meer informatie over mij als Interim Manager ››

 

Aankomende Evenementen

  • Geen evenementen

Laatste wijnreis verhalen

Contact

Alter@Vice BVBA
Steenwinkelstraat 176,
Schelle, 2627, België

Tel.: 0032 / 32890424
GSM: 0032 / 472593393
Ondernemingsno.: 0504.971.805
Bank ING: 363-1155580-59
BTW nummer: BE 0504.971.805

Website:  www.alteradvice.be
Raymond.gorremans@alteradvice.be
Direct contact >
Alter@Vice