Tel.: 0032 / 32890424

Interim manager – Manager consultant

Ik kies er heel bewust voor om mijn voltijdse loopbaan als bedrijfsleider in te ruilen voor een deeltijdse activiteit als interim manager of consultant in combinatie met mijn wijnpassie! 

Wat heb ik te bieden als Interim Manager?

Ik mag terug kijken op een rijk gevulde en succesvolle loopbaan die zich vooral heeft afgespeeld binnen de chemische en petrochemische sector. Uiteindelijk is het de resultante van gezonde inzet, constant leren, initiatieven en verantwoordelijkheden nemen, de juiste keuzes maken en een dosis geluk. En uiteraard daarbij de zo belangrijke ondersteuning van gezin, familie en vrienden.

Ik volgde een opleiding burgerlijk ingenieur aan de KUL en MBA (Master of Business Administration) aan de Handelshogeschool Antwerpen i.s.m. de Kelloggschool Northwestern University in Chicago.

Ik startte mijn loopbaan bij Degussa Antwerpen, nu Evonik waar ik na een basisopleiding in het constructiebureau bedrijfsingenieur werd in het productietechnicum waar constant nieuwe producten op semi-industriële schaal werden gemaakt. Alle soorten toestellen en materialen waren aanwezig en werden voortdurend omgebouwd om nieuwe producties op te starten. Een ideale speeltuin dus voor jonge ingenieurs! Ik kreeg de kans om twee jaar in Frankfurt te werken bij het ontwerpen en bouwen van een viertal nieuwe installaties. Nadien werd ik bedrijfsingenieur van een waterstofperoxyde installatie en hoofd van de onderhoudsdienst.

Na twaalf jaar wou ik mijn management competenties verder ontwikkelen en kreeg ik de kans om bij enkele Antwerpse constructie- en onderhoudsbedrijven doorgedreven veranderingsoperaties door te voeren als algemeen directeur, lid van de raad van bestuur en ook als aandeelhouder. Niet direct de gemakkelijkste periode in mijn loopbaan maar alleszins een zeer leerrijke!  Ik heb er vooral uit onthouden dat als je vertrekt van een sterk business plan en als je er in slaagt om de krachten van mensen te bundelen naar een gemeenschappelijke doelstelling, je ongelooflijke resultaten kunt behalen. Het omgekeerde is meestal ook waar!

Dan bood zich een nieuwe opportuniteit aan. Nippon Shokubai, een Japans technologisch gericht chemiebedrijf, gespecialiseerd in onder andere de productie van super absorberende polymeren die in wegwerpluiers worden gebruikt, besloot om in Antwerpen een nieuwe vestiging op te richten. Als Plant Manager kon ik al mijn vorige ervaringen gebruiken om zowel een nieuwe productiefabriek als een volledig nieuwe organisatie op te bouwen. Ondertussen ben ik bijna 15 jaar in dienst, werd de capaciteit verdubbeld en groeide de organisatie naar ongeveer 100 medewerkers en 300Mio€ omzet. Als Vice President ben ik nog steeds vanuit mijn management vennootschap betrokken in een mogelijk volgende uitbreiding die ergens in maart 2015 wordt beslist.

Neem direct contact op!

Aankomende Evenementen

  • Geen evenementen

Laatste wijnreis verhalen

Contact

Alter@Vice BVBA
Steenwinkelstraat 176,
Schelle, 2627, België

Tel.: 0032 / 32890424
GSM: 0032 / 472593393
Ondernemingsno.: 0504.971.805
Bank ING: 363-1155580-59
BTW nummer: BE 0504.971.805

Website:  www.alteradvice.be
Raymond.gorremans@alteradvice.be
Direct contact >
Alter@Vice